Tips & tricks voor vlekkeloos tapijtonderhoud!

09.04.2018

Gelukkig horen wij het niet vaak meer, maar zo nu en dan komt de vraag voorbij of wij tapijt willen shamporellen. Voor DUOFORT is dit vloeken in de kerk. Dit is slechts één voorbeeld van misvattingen over tapijtonderhoud. Hieronder een aantal zaken die wij graag willen aankaarten:

 

Behandeling projecttapijt

Voor projecttapijt bestaat er eigenlijk maar één behandeling, namelijk de encapsulation methode. met deze behandeling wordt de vervuiling ingekapseld door kristallisatie. Hierdoor laat de vervuiling zich gemakkelijk verwijderen. Het resultaat is dat er geen residuen achterblijven in het tapijt, wat nieuwe vervuiling voorkomt.

 

Om dit proces nog beter te laten verlopen kan het tapijt vuilwerend behandeld worden door het impregneren van het tapijt. Hierdoor wordt de meeste vervuiling niet opgenomen door de pool en is dus makkelijker te verwijderen. 

 

Sproei-extractie methode

Wanneer tapijt extreem vervuild is, na bijvoorbeeld een verbouwing of waterschade kan er gekozen worden voor de sproei-extractie methode. Dit is een spoelmethode waarbij met behulp van een sproei-extractiemachine water in het tapijt wordt gesproeid. Aansluitend wordt het losgemaakte vuil opgezogen. De sproei-extractiemethode is een zogenaamde natte methode. Het nadeel hiervna is dat het drogen van het tapijt hierna soms wel 24 uur of langer duurt. Toch is dit soms een uitkomst wanneer een normale reiniging niet voldoet. 

 

Vlekken op de juiste manier verwijderen

Nooit vlekken inwrijven! Door het wrijven lijkt de vlek minder te worden, echter wrijf je de vlek in de pool waardoor deze nog lastiger te verwijderen is. Spotter is dé vlekverwijderaar voor het moeiteloos verwijderen van vrijwel iedere mogelijke vlek in karpetten, tapijt, meubelstoffen en andere soorten textiel van zowel synthetische als natuurlijke materialen. Gebruik geen "wondermiddelen" zoals zout of wasmiddel, dit veroorzaakt meer schade dan dat het goed doet. 

 

Neem de tijd

Vaak laten vlekken zich niet in één keer verwijderen, denk aan een koffievlek of inkt rondom een bureau. Het schoonmaakbedrijf heeft niet altijd voldoende tijd om vlekken te verwijderen, waardoor de vlek onnodig lang blijft liggen. Wanneer er tijd is om de vlek wél te verwijderen zal de vlek lastiger te verwijderen zijn. Na de eerste behandeling is de vlek niet weg, dit betekend niet dat de vlek niet te verwijderen is. Herhaal de behandeling en je zult zien dat de vlek iedere keer minder zichtbaar is. 

 

Juiste stofzuiger

Vaak is een oplossing voor een mindere uitstraling van tapijt het gebruiken van een borstelstofzuiger. Een borstelstofzuiger zorgt er voor dat de pool omhoog komt waardoor het tapijt er levendiger uit ziet en dat de vervuiling zich gemakkelijker laat verwijderen. Laat u adviseren over welk type borstelstofzuiger. 

 

Kauwgom

Er bestaan apparaten die kauwgom verbranden, bevriezen of een machine die in combinatie met chemie kauwgom oplossen. Vaak zijn deze machines vrij prijzig en vergen zo verbruiksmiddelen en onderhoud. Dé manier om kauwgom te verwijderen zonder deze kosten is de Kauwgomverwijderaar van DUOFORT. Dit is een middel onder druk die ervoor zorgt dat de kauwgom bevriest en is daarna direct met een krabbertje te verwijderen. 

 

Onderhoudskit

Zorg er voor dat je goed voorbereid bent!

 

De onderhoudskits van DUOFORT zijn er om er voor te zorgen dat alle vlekverwijderaars samen met toebehoren aanwezig zijn zodat een vlek direct verwijderd kan worden.

 

Onderhoudsadvies

Zorg er voor dat vanaf de installatie van uw vloer het juiste onderhoud plaats vindt. Onderhoudsadvies voor tapijt vindt u hier

 

 

 

Please reload

Recente berichten

19.06.2020

20.05.2020

04.05.2020

10.04.2020

Please reload

VOLG ONS

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon