Kröller-Müller Museum weer in optimale conditie

25.06.2018

 

Een museum bezoek je meestal niet om daar de vloeren te gaan bekijken. In een museum als het Kröller Müller in Nationaal Park De Hoge Veluwe gaat de bewondering natuurlijk in eerste instantie uit naar de schilderijen aan de muur. Tóch is in een viertal expositieruimten een blik op de grond vanaf nu ook de moeite waard, want daar hebben de vloerspecialisten van DUOFORT onlangs iets moois van gemaakt.

 

In mei jl. werden de vloeren op vakkundige wijze gestript en voorzien van een coating met behulp van de UV HD methode. Omdat je als museum je deuren liefst niet al te lang wilt sluiten is er gewoonweg geen tijd om coating goed te laten uitharden. Dan is de UV behandeling van DUOFORT dé oplossing.

 

Net als in zorginstellingen, ziekenhuizen, op vliegvelden en in de retail moet een elastische vloer in een museum na behandeling bij wijze van spreken de volgende dag gewoon weer in gebruik genomen kunnen worden. Daarbij dient de chemische en mechanische weerstand van de aangebrachte coating dan natuurlijk ook volledig te werken. En dat is ook daadwerkelijk hoe het werkt wanneer gekozen wordt voor de behandeling polyurethaan HD UV coating door DUOFORT:

  • Het is een permanente heavy duty coating, waardoor regulier strippen wordt uitgesloten en er bespaard wordt op onderhoudskosten

  • De uitstraling is mat, waardoor een natuurlijk uiterlijk gewaarborgd blijft

  • Zeer sterk (kan alleen verarmen door slijtage)

  • Alcoholbestendig en hoge bestendigheid tegen handdesinfectiemiddelen

  • Heft glansgraadverschillen in de vloer op

  • Aantoonbaar minder vuilaanhechting

  • Door on-site uitharding middels ons UV systeem, is de vloer na de applicatie direct beloopbaar, belastbaar, 100% uitgehard en beschikt deze direct over de volledige chemische en mechanische weerstand.

 

Voor het Kröller Müller waren deze voorwaarden ook van het grootste belang. De wens was dat de klus tussen wisseling van exposities zou worden geklaard. De bezoekers moesten tenslotte snel in de gelegenheid zijn de nieuwe expositie van Odilon Redon te bezoeken.


In korte tijd heeft DUOFORT de werkzaamheden volledig uit kunnen voeren en na afloop kon de nieuwe expositie direct worden ingericht.

Onderstaande foto’s geven een indruk van hoe er bij dit soort projecten gewerkt wordt. Daarnaast heeft het Kröller Müller een aantal foto’s van de expositie beschikbaar gesteld. Veel leuker is het natuurlijk wanneer je deze ‘live’ gaat bekijken. De expositie “Odilon Redon. La Littérature et la Musique” loopt nog tot 9 september 2018. Let dan vooral ook even op de vloer...

 

Please reload

Recente berichten

19.06.2020

20.05.2020

04.05.2020

10.04.2020

Please reload

VOLG ONS

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon