top of page

Tapijt in goede conditie houden

Tapijt heeft relatief weinig vloeronderhoud nodig om in goede conditie te blijven. Stofzuigen en incidenteel vlekken verwijderen is meestal voldoende. Toch zal tapijt periodiek een machinale reiniging moeten krijgen om dat zo te houden.


Tapijt is het grootste (lucht)filter van een ruimte. Stof, haren en andere vervuiling blijft achter op en in het tapijt.

Oppervlakkige vervuiling is gemakkelijk te verwijderen, echter de meeste vervuiling verstopt zich tussen de pollen van het tapijt. Hier kan een gewone stofzuiger niet bij omdat hij simpelweg niet voldoende zuigkracht heeft.


Wij adviseren om dagelijks/wekelijks met een borstelmachine het tapijt te stofzuigen. Hierdoor wordt de vervuiling los geborsteld en kan het gemakkelijk opgezogen worden. Bijkomend voordeel is dat platgelopen tapijt weer opgeborsteld wordt waardoor het tapijt functioneel blijft.


Echter, om terug naar de basis zal er een kristallisatiereiniging, of bij zware vervuiling een sproei-extractiereiniging, plaats moeten vinden.


Wilt u meer informatie over het reinigen van tapijt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.


Comments


bottom of page