top of page
1.jpg

Kwaliteit

DUOFORT maakt het verschil 

Bij DUOFORT staat kwaliteit voorop. Deze is gewaarborgd via het ISO 9001 en 14001 keurmerk en wordt via het management informatiesysteem gevolgd en verbeterd.

 

Tevens bezit DUOFORT het VCA** certificaat. In de kwaliteit van het personeel investeren we middels interne en externe opleidingen, zodat onze klant optimaal geholpen wordt.

ISO 9001

Kwaliteit is de sleutel

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze wordt gebruikt om te beoordelen of een organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Daarnaast vormen de eisen met elkaar goede aanknopingspunten voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem. 

​ISO 9001 in eenvoudige bewoording: 

                    

  • zeg wat je doet

  • doe wat je zegt

  • bewijs het

iso 9001.jpg
SCCM_logo_RGB_2019.png

ISO 14001

Het milieumanagementsysteem volgens ISO 14001 is bedoeld om op een systematische manier milieuaspecten te identificeren, te prioriteren en vervolgens te beheersen en te verbeteren, zodat de milieudoelstellingen van de organisatie kunnen worden gerealiseerd. 


Milieuaspecten zijn de interacties tussen de activiteiten, producten en diensten van een organisatie die tot milieueffecten kunnen leiden. Bijvoorbeeld emissies naar bodem, water en lucht, maar ook geluid, straling en energieverbruik.

 

Een organisatie moet aandacht besteden aan de milieuaspecten die zij kan beheersen, bijvoorbeeld emissies ten gevolge van het eigen productieproces en die zij kan beïnvloeden, zoals het energieverbruik van haar producten in de gebruiksfase.

Verantwoord werken

VCA**

Veilig werken

VCA staat voor: Veiligheid (gezondheid en milieu) Checklist Aannemers. VCA bestaat in hoofdzaak uit kennis en methodes waarmee mensen leren veilig te werken.

Het doel van VCA is om werknemers kennis en begrip bij te brengen van de aspecten veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk.

​VCA** (2 sterren) wordt vaak toegepast door bedrijven met meer dan 35 medewerkers of die als hoofdaannemer fungeren, maar ook bedrijven van kleiner formaat wanneer interessante opdrachtgevers dit eisen.

Om daadwerkelijk de VCA** door de gehele organisatie terug te laten komen, moet er in alle lagen van de organisatie op de naleving van de doelstellingen worden toegezien.

VCA.png
BVP - Logo 2020.png

BVP

Branche vereniging projectinrichting

Branche Vereniging Projectinrichting (BVP) is de brancheorganisatie die zich richt op het verhogen van de productkwaliteit in de gehele branche voor projectinrichting. Het stimuleren van innovatie, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het beheren van het keurmerk “PPI Keur” zijn de speerpunten van BVP.

De samenwerking tussen projectinrichters, projectstoffeerders en de leveranciers heeft in 2001 geresulteerd in een branche specifieke vertaling van de ISO 9001-norm met een accent op keten- en resultaatgericht werken. Deze ISO 9001-norm voor onze branche is onder begeleiding van TNO samengesteld door een werkgroep van leden, opdrachtgevers en leveranciers van lijm en vloerbedekking.

Andere collectieve successen in de branche zijn het afvalretourproject, de gezamenlijke in- en verkoopvoorwaarden, de leveranciers- en onderaannemersvoorwaarden en de oprichting van de stichting Arbitrage Projectinrichting.

Branche Vereniging Projectinrichting is toegankelijk voor alle projectinrichters en projectstofferingsbedrijven in de branche, van vloer tot wand.

Schoonmakend Nederland

Schoonmakend Nederland, de brancheorganisatie van de schoonmaaksector

Schoonmaak is cruciaal. Dit heeft de coronacrisis wel aangetoond. Schoonmaak en hygiëne vormen de basis van een schone en veilige werk- en leefomgeving. Onze branche staat voortdurend in de frontlinie in de gezamenlijke strijd tegen het coronavirus. Zij leveren waardevol werk voor het functioneren van onze maatschappij, de gezondheid van mensen en voor een veilige en schone werk- en leefomgeving.

Belangenbehartiger


Schoonmakend Nederland behartigt de belangen van ongeveer 300 ondernemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland.

Schoonmakend-Nederland-logo.jpg
bottom of page