• LinkedIn
  • Twitter

PROJECTEN

& BLOGS.

Voorop staat dat desinfectiemiddelen enorm belangrijk zijn in de strijd tegen het verspreiden van het Covid-virus. Via handen kunnen virussen zoals het coronavirus zich verspreiden. Mocht het Covid-virus voorbij zijn, dan zullen desinfectiedispensers en zuilen waarschijnlijk blijven staan.


Als alcohol de enige virusdoder in de gel is, moet er minimaal 70 procent inzitten. Veel vloerafwerkingen reageren niet goed op alcohol en zorgen voor uitgebeten vlekken, die wij vaak bij tandartsen en kappers tegenkomen.


De desinfectiedispensers worden vaak opgehangen, zonder opvangbak. Een desinfectiezuil is al een stuk veiliger omdat deze een voet heeft waarop het opgevangen kan worden, maar er kan tijdens het handenwrijven altijd gemorst worden op de vloer. Mocht dit niet direct van de vloer verwijderd worden kan er dus schade aan de vloer veroorzaakt worden.

DUOFORT kan voorzien in een oplossing. Onze ProShield vloerafwerking is alcoholbestendig en zal niet aangetast worden door alcohol. ProShield is toepasbaar op PVC, linoleum, rubber en de meeste andere harde en elastische vloeren.


Is uw vloer al aangetast of wilt u voorkomen dat uw vloer aangetast wordt? contact


In het mooie Amersfoort hebben wij een trap, voorzien van Norament rubber, mogen reinigen.


Er is in dit schitterende oude pand een verbouwing geweest, waarbij de trap veel te verduren heeft gehad. Verf, stucresten, vervuiling en stof hebben er voor gezorgd dat de trap grondig aangepakt moest worden. Simpelweg vochtig reinigen bleek niet voldoende, waardoor DUOFORT ingeschakeld is.


De werkvolgorde is geweest:


• Het handmatig verwijderen van de verf en stucresten

• Meerdere malen grondig handmatig reinigen met Basisreiniger

• Afwerken met DUOFORT Care voor een mooi egaal uiterlijk

Prima resultaat, op naar het volgende werk.


Bijgewerkt: 6 dagen geleden

Een aantal problemen die onze vloerspecialisten vaak tegen komen zijn:


• krassen in de toplaag

• de vloer oogt als een spiegel

• randvergoring (door opbouw van waslagen)

• Gladde vloeren


DUOFORT biedt oplossingen voor deze problemen. Vaak is het zo dat deze problemen ontstaan omdat een concreet onderhoudsplan ontbreekt vanaf installatie.

Krassen in de toplaag

Een goede entreezone is dé manier om krassen in uw vloer te voorkomen. Steentjes en zand veroorzaken schade in de toplaag waardoor het uiterlijk van uw vloer veranderd.


Ook meubels kunnen lelijke krassen veroorzaken. Vaak is er niet nagedacht over de juiste bescherming onder de meubels, waardoor krassen ontstaan.


De vloer oogt als een spiegel

Wanneer de vloer oogt als een spiegel heeft dat bijna altijd te maken met een opbouw van waslagen. Hoe meer lagen er zijn aangebracht, des te meer de vloer gaat glimmen. Het verwijderen van deze waslagen vereist hard werk en veel chemie. Zie ook ons Missie '22 initiatief om dit te voorkomen.


Randvergoring

Dit hangt meestal samen met het vorige punt. Een opbouw van polymeerlagen (of waslagen) zorgt ervoor dat de vloer een spiegeld effect krijgt. Doordat de randen van verkeersruimtes minder belopen worden dan het looppad, is er bij de randen sprake van randvergoring. Bij het gebruik van ProShield coating is dit probleem verleden tijd.


Gladde vloeren

Vloeren worden niet glad geproduceerd, daardoor kunnen we de conclusie trekken dat het vrijwel altijd door het ontbreken van een goed onderhoudsplan komt. De oplossing is vrijwel altijd het machinaal reinigen van de vloer zodat men zeker weet dat er geen residuen op de vloer liggen en dat de vloer weer terug is bij de basis. Nu is het een kwestie van het gebruiken van het juiste onderhoudsadvies en het dagelijks/wekelijks onderhoud hierop aanpassen.


Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar!Contact

Bonnetstraat 21 

6718 XN EDE

ma - vrij 08.30 - 17.00 uur

Socials
  • LinkedIn
  • Twitter
Links
Googlereview.png