IMG_0027.jpg

Missie ‘22 voor Duurzaam Vloeronderhoud

 

DUOFORT is toonaangevend in duurzaam vloeronderhoud. Met “Missie’22 Polymeervrij Vloeronderhoud” is DUOFORT het eerste specialistisch vloeronderhoudsbedrijf in Nederland die zich ten doel gesteld heeft te gaan stoppen met het milieubelastende polymeren. Per 1 januari 2022 zullen wij geen nieuwe contracten meer aangaan waarin traditioneel vloeronderhoud wordt aangevraagd.

De meeste vloeren hebben vaak na installatie of na verloop van tijd extra bescherming nodig tegen meubilair, puntbelasting of andere invloeden die een eventueel aanwezige toplaag beschadigen. DUOFORT heeft dé oplossing!

ProShieldblanco.png

ProShield is dé toekomst voor de bescherming van linoleum, PVC en andere andere elastische vloeren, maar ook voor harde vloeren zoals PU gietvloeren en egalisatievloeren. 

De nadelen van polymeren worden weggehaald door een vloer met ProShield te behandelen. Onderstaand vindt u de 6 voordelen van ProShield coating.

 
6 voordelen van ProShield lino.png
01 duurzaamheid.png

01 DUURZAAMHEID

Als specialistisch vloeronderhoudsbedrijf, streeft DUOFORT naar een constante verbetering op het gebied van vloeronderhoud.

 

Wij hanteren een uitgesproken MVO beleid, welke is verankerd in onze interne bedrijfsprocessen. Onze organisatie streeft ernaar om zoveel mogelijk klimaat neutraal te opereren. Tevens werken wij samen met leveranciers die zich aan onze doelstellingen confirmeren.

Het traditionele strippen en polymeren heeft een zware ecologische voetafdruk op het milieu. Omdat deze behandeling vaak jaarlijks terugkomt is dit een groot aandachtspunt in onze branche.

DUOFORT heeft met de behandeling ProShield de oplossing voor dit probleem.

 

ProShield is een permanente bescherming. Een permanente bescherming houdt in dat de originele bescherming van de vloer vervangen of versterkt wordt en dat deze na behandeling nooit meer gestript hoeft te worden. Hierdoor is machinale reiniging en eventueel na verloop van tijd een herbehandeling voldoende. 

Een herbehandeling is nodig wanneer er zware slijtage of zware krassen in de ProShield coating zijn gekomen. ProShield is extreem slijt- en krasvast.

Het reinigen en matteren van de vloer is voldoende om een nieuwe ProShield laag te brengen. 

Hieronder vindt u aspecten waardoor ProShield een duurzame keuze is:

» éénmalige basisbehandeling dus minder chemie, minder polymeer

» periodiek onderhoud door simpelweg machinaal te reinigen in plaats van strippen/reinigen en polymeren

» lage frequentie "groot" onderhoud

» Overall minder productverbruik en vervoerskosten

02 Innovatief.png

02 INNOVATIEF

ProShield is de nieuwe methode om bestaande, slecht presterende coatings te vervangen en om vloeren extra bescherming te geven. 

 

Traditioneel werd dit gedaan met polymeer. Het systeem van het gebruik van polymeer werkt als volgt:

1. Nieuwe vloer voorzien van polymeer voor extra bescherming

2. Na een jaar vertoond de vloer krasvorming en kan een doffe uitstraling krijgen door het niet toepassen van juist periodiek onderhoud

3. De vloer wordt gereinigd en een nieuwe laag wordt aangebracht. Omdat polymeer relatief snel slijt zijn de veel belopen gedeeltes van de vloer minder gevuld met polymeer ten opzichte van de zijkanten van ruimtes waar minder belasting is. Hierdoor treed er een ophoping van polymeer aan de randen. 

4. Dit proces wordt herhaald. Iedere laag die extra wordt aangebracht zorgt voor meer glans waardoor de vloer niet meer zijn natuurlijke uitstraling heeft. 

5. Wanneer de vloer teveel glanst wordt de vloer volledig gestript om weer terug naar de basis te gaan. Dit is een methode die kennis en ervaring vereist. Wanneer dit niet aanwezig is blijven er restanten polymeer of stripresiduen achter of in het ergste geval wordt de vloer aangetast door de stripper. 

Met ProShield komt er een einde aan deze methode. ProShield wordt éénmalig aangebracht. Wanneer er op een bestaande vloer een beschermlaag aanwezig is zal deze gestript moeten worden alvorens schoon te beginnen met ProShield . Hierna is het enige onderhoud dat plaats hoeft te vinden een machinale reiniging. 

Na verloop van tijd kan er door zware mechanische beschadiging een herbehandeling nodig zijn. Strippen is niet nodig, simpelweg reinigen en matteren en het aanbrengen van een nieuwe ProShield coatinglaag is voldoende. 

03 Periodiek onderhoud.png

03 PERIODIEK ONDERHOUD

Traditioneel worden polymeer afgewerkte vloeren periodiek onderhouden om 2 redenen. 

1. Polymeer is een zachte bescherming. Hier komen relatief snel oppervlakkige krassen en vlekken in. Het periodiek onderhoud met het juiste toerental zorgt voor frictie wat warmte creëert. Wanneer de polymeer warm word vloeit hij uit en vult het de oppervlakkige krasjes op en zijn de krasjes verdwenen. 

2. Niet alle vervuiling wordt met de dagelijkse / wekelijkse schoonmaak verwijderd van de vloer. Doordat polymeer een zachte bescherming is en er krasjes aanwezig zijn heeft het vuil de kans om zich makkelijk te hechten. Het periodiek onderhoud is grondig omdat met een alkalische reiniger en een schrobpad al het vuil losgedraaid en met een waterzuiger opgezogen wordt.

Met ProShield is het periodiek onderhoud eenvoudiger én het hoeft minder frequent worden toegepast. 

ProShield is een extreem harde toplaag. Oppervlakkige krasjes krijgen geen kans op deze coating. 

Zoals iedere vloer kan een ProShield afwerking wel vervuild worden. Dagelijkse / wekelijkse schoonmaak is eenvoudiger ten opzichte van een polymeer afgewerkte toplaag, waardoor het periodiek onderhoud uitgesteld kan worden tot éénmaal per jaar. Echter is hiervoor juist dagelijks / wekelijks onderhoud nodig. Wij adviseren graag. 

04 Randafwerking.png

04 RANDAFWERKING

Randafwerking en strippen is geen goede combinatie

Het strippen van polymeer vereist veel vocht en chemie.

Dit levert vaak problemen op met de randafwerking. Er bestaat kunststof randafwerking die hier relatief goed tegen bestand is, echter het levert in 9 van de 10 gevallen problemen op. 

»  MDF plinten zetten uit

»  geverfde plinten gaan bladderen

»  slordig werken met een éénschijfsmachine zorgt voor beschadiging van plinten

»   afplakken is een tijdvretend proces waarbij je niet 100% kunt voorkomen dat de plinten in contact komen met de chemie omdat de chemie door de tape heen vreet

ProShield zorgt ervoor dat er niet meer gestript hoeft te worden en dat randafwerking niet beschadigd wordt. 

05 Slijt en krasvast.png

05 SLIJT- EN KRASVAST

ProShield is een extreem harde bescherming

Bij normale en zware belasting zullen oppervlakkige krassen geen kans krijgen. Doordat ProShield coating extreem hard is zal er alleen door extreme belasting beschadiging aan de coating optreden. ProShield coating is bovendien zeer goed bestand tegen klimaatinvloeden, vocht en chemische bestanddelen. 

Als er door zware omstandigheden toch krassen of beschadigingen is ontstaan is herstellen geen probleem. Een nieuwe laag ProShield coating is voldoende. 

06 Kostenbesparend.png

06 KOSTENBESPAREND

Geloof het of niet, ProShield werkt kostenbesparend. 

Een basisbehandeling ProShield is vrijwel altijd duurder dan een behandeling met polymeer. Dit heeft te maken met de bestanddelen die gebruikt worden voor de coatings. Polymeer is voordelig om te fabriceren dan ProShield coating. 

De kostenbesparing wordt gerealiseerd door het onderhoud dat na behandeling toegepast wordt. Bij ProShield coating is machinaal reinigen 1 maal per jaar voldoende om de natuurlijke matte uitstraling te behouden. Bij het gebruik van polymeer zal de vloer ieder jaar zwaar gereinigd of gestript moeten worden en een nieuwe laag moeten krijgen. Oftewel ieder jaar wordt de vloer bijgewerkt met een nieuwe polymeerlaag. 

Gemiddeld genomen is het kantelpunt kostenbesparing na 3 jaar in het voordeel van ProShield, uiteraard afhankelijk van de frequentie onderhoud dat toegepast wordt. 

GoogleadsProshieldlinoafbeelding.png
GoogleadsProshieldfloorafbeelding.png
GoogleadsProshieldUVafbeelding.png

ProShield lino geeft een permanente bescherming voor linoleum vloeren

ProShield floor geeft een permanente bescherming voor elastische vloeren zoals o.a. PVC en rubber. 

ProShield UV zorgt ervoor dat vloeren na behandeling direct 100% uitgehard en beloopbaar zijn door middel van UltraViolet licht.