top of page
Anchor 1
ProShield lino.jpg

Linoleum renoveren en onderhouden is een vak apart!

De tijd van het laag op laag polymeren is voorbij. 
 

❌ geen chemie en afvalwater in het riool
❌ jaarlijks polymeren is verleden tijd
❌ opblokken en sprayen is niet meer nodig

❌ geen hoogglans vloer

❌ geen randvergoringMet ProShield lino creëren wij linoleum

✅ dat permanent beschermd is, dus geen jaarlijks groot onderhoud

✅ met een mooie matte natuurlijke uitstraling

✅ zonder randvergoring

✅ die eenvoudig schoon te houden is

✅ waarbij geen hoog alkalische of chemische strippers gebruikt worden

Een linoleumvloer met een mooi matte natuurlijke uitstraling

Het traditionele polymeren zorgt ervoor dat er een opbouw van onderhoudslagen wordt aangebracht en dit is wat zorgt voor een hoogglans en gevlekt effect. Met ProShield lino wordt de natuurlijke uitstraling van de vloer gewaarborgd. 

OLVG voor.png
OLVG na.png

Minder arbeidsgangen

“ProShield lino is permanent en hoeft niet jaarlijks te worden voorzien van een topcoating. Hierdoor hoeven ruimtes niet ieder jaar leeggeruimd te worden voor het vloeronderhoud”

Éénmalige Basisbehandeling 

Na de basisbehandeling ProShield lino is er geen jaarlijkse topcoating meer nodig. Ook hoeft de vloer niet meer gestript en opnieuw opgebouwd te worden. Machinaal reinigen volstaat.  

Machinaal reinigen

Na de basisbehandeling ProShield lino wordt machinaal reinigen als periodiek onderhoud toegepast. Ten opzichte van de traditionele polymeermethode, waarbij de vloer gesprayt en opgewreven dient te worden, is dit een eenvoudige manier om de vloer goed schoon te houden en scheelt veel chemie.  

Herbehandeling

Een herbehandeling kan nodig zijn wanneer de vloer door belasting schade of slijtage vertoont. Gemiddeld is dit na 5 tot 7 jaar. Bij deze herbehandeling worden geen zware strippers gebruikt maar is een machinale reiniging en het aanbrengen van één laag ProShield voldoende.
 

pexels-arthur-krijgsman-4019754.jpg
Anchor 2

Periodiek onderhoud en schoonmaak
Eenvoudig uitvoerbaar door het schoonmaakbedrijf

Doordat ProShield een harde beschermlaag is, is vuilaanhechting minimaal. Hierdoor is stofwissen, vlekverwijdering en schrobzuigen voldoende. Periodiek is machinaal reinigen de manier om de vloer in optimale conditie te houden.

Dagelijks en wekelijks onderhoud

• Linoleum stofwissen of stofzuigen met een parketborstel

• Vlekken verwijderen en alleen indien noodzakelijk en op de juiste manier moppen (toevoeging PUR Reiniger).

Periodiek onderhoud 

• Linoleum periodiek onderhouden d.m.v. machinaal reinigen.

ProShield lino - Goed van start.png

Kostenbesparingen

Door ProShield lino toe te passen op linoleum wordt niet alleen het milieu maar ook het budget ontlast. 

1. Basisbehandeling
Een basisbehandeling ProShield lino is duurder dan een basisbehandeling volgens de traditionele methode. Dit komt doordat de basisbehandeling altijd een intensieve reinigingsmethode bevat in combinatie met de kwalitatieve ijzersterke bescherming. 

2. Periodiek onderhoud
Ten opzichte van de traditionele methode is het periodiek onderhoud gemakkelijker en daarmee goedkoper. In plaats van meerdere malen per jaar reinigen, sprayen en opwrijven hoeft de ProShield bescherming minimaal 1x jaar per machinaal gereinigd te worden. Hiermee worden er veel arbeidsgangen, energie, transport en materiaal bespaard. 

3. Herbehandeling
Bij intensief gebruik kan het zijn dat de ProShield lino bescherming een extra laag nodig heeft. Dit is na ca. 5 to 7 jaar. Ten opzichte van de traditionele methode is de ProShield lino bescherming een flinke vooruitgang.

Grafiek.jpg
Naamloos-2.png

Duurzaamheid

Een onderzoeksteam van studenten van de Wageningen University & Research (WUR) heeft onderzoek gedaan naar de ecologische effecten van traditioneel vloeronderhoud ten opzichte van ProShield lino. 

De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat naast de aanzienlijke kostenbesparing er enorm veel winst te boeken valt met de keuze voor de permanente bescherming ProShield lino. 

Door ProShield lino toe te passen op linoleum vloeren worden de volgende duurzaamheidsbesparingen gerealiseerd op basis van vloeronderhoud over 10 jaar.  

 

Naamloos-1.png

Wilt u kennismaken met ProShield lino?

Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op!

ProShieldlino.png
bottom of page