top of page

Back 2 Work!?


Er zijn nog een hoop onzekerheden over wanneer en hoe het normale werkende leven er straks weer uit gaat zien. Wat wel zeker is, is dat het gewone leven uiteindelijk weer verder gaat.


Vloeronderhoud zal misschien geen prioriteit zijn geweest het afgelopen jaar, wat natuurlijk logisch is. Minder voeten over de vloeren is over het algemeen minder belasting, minder beschadiging en minder vervuiling.


Wees voorbereid en zorg voor een schone, veilige en verantwoorde werkomgeving voor u en uw collega's. Als er weer groen licht is om weer van start te gaan is het verstandig om stil te staan bij de volgende zaken


» Grondige schoonmaak

Als vloeren lange tijd niet zijn schoongemaakt door de schoonmaakmedewerkers is het verstandig om even stil te staan bij het vloeroderhoud.


• Tapijt zit vol met stof wat rond circuleert in de lucht. Het functioneert namelijk als het grootste filter in een ruimte. Een kristallisatiereiniging zorgt ervoor dat stof geen nadelig effect heeft op het luchtklimaat. Vlekken die langere tijd in het tapijt zitten zullen eventueel ook een grondige behandeling moeten krijgen.


• Elastische en harde vloeren zoals linoleum, PVC of bijvoorbeeld gietvloeren kunnen er met een basisreiniging weer een tijd tegenaan. Als er problemen zijn met stickers die verwijderd zijn of met desinfectievlekken heeft DUOFORT dé oplossing!


» ProShield behandeling

Je kent ze inmiddels wel, de corona stickers om 1,5 meter afstand of een looprichting in de winkel aan te geven. Goed geregeld en natuurlijk erg belangrijk.


Toch zorgen deze stickers op veel vloeren voor problemen. Er lijkt een vlek achter te blijven op de plek waar de sticker gezeten heeft. Wat daadwerkelijk gebeurt is dat de sticker zo goed hecht dat het zich in de toplaag heeft vastgebeten. Bij het verwijderen van de sticker komt de toplaag mee, waardoor de vloer niet meer beschermd is en een lelijke plek achterlaat.


» Desinfectie

Desinfectiezuilen vind je tegenwoordig in bijna ieder gebouw terug. Uiteraard een goed initiatief en belangrijk om de verspreiding van Corona tegen te gaan.


Vloeren zijn over het algemeen minder blij met de desinfectiemiddelen die gebruikt worden. Veel vloeren zijn van nature niet goed beschermd tegen desinfectiemiddelen omdat het de toplaag verwoest. In de praktijk zijn vooral polymeerafgewerkte vloeren in de problemen geraakt.


Onze ProShield coating is volledig bestand tegen desinfectiemiddelen en is bij uitstek dé oplossing voor het herstellen van de toplaag. informeer naar de mogelijkheden.
Commentaires


bottom of page