top of page

Houten vloeren leveren, installeren en onderhouden

Ervaring

Met ruim 20 jaar ervaring en samenwerking met de toonaangevende projectinrichters werken wij voor overheid, hotels, horeca, retail, culturele instellingen en andere eindgebruikers waar intensief gebruik wordt gemaakt van houten vloeren.


Kwaliteit

Om projecten vlekkeloos te laten verlopen werken wij met eigen gediplomeerde parketteurs zodat wij in staat zijn grote projecten volledig in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Hiermee zijn we flexibel en bent u verzekerd van de kwaliteit die u van DUOFORT gewend bent.

Houten vloer kantoorpand

Basisbehandeling

De basisbehandeling begint met het volledig vlak schuren van een houten vloer. Na het schuren is er de keuze uit de volgende afwerkingen:


» Olie afwerking


Een (kleur)oliebehandeling biedt een natuurlijke uitstraling aan de houten vloer. DUOFORT werkt uitsluitend met kwalitatief hoogstaande producten. Hierdoor bent u verzekerd van dat de vloer beschermd is tegen vocht en vuil.


» Hardwax afwerking


Een hardwax behandeling geeft een warme uitstraling. Door de wax laag zal de vloer een lichte glans en een vollere uitstraling krijgen. Daarnaast beschermt de hardwax behandeling de vloer tegen vocht en vuil.


» Lak afwerking


Het lakken van een houten vloer sluit de vloer volledig af. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen vocht en vuil. De lak behandeling is bestemd voor zware belasting van houten vloeren. Lak is verkrijgbaar in een (ultra)matte, zijdeglans en hoogglans afwerking, eventueel in kleur verkrijgbaar.


Tijdens een basisbehandeling is het mogelijk reparaties / aanhelingen uit te voeren.

Houten vloer behandeling

Periodiek onderhoud


» Frequentie


Het periodieke onderhoud van een houten vloer wordt idealiter 2 á 3 keer per jaar uitgevoerd, afhankelijk van de aanwezige afwerking en de belasting van de vloer.


» Werkwijze


Bij het periodieke onderhoud moet de vloer eerst gereinigd worden alvorens er een polish of onderhoudsolie op aangebracht wordt. Door het reinigen wordt vettigheid en vervuiling verwijderd, wat ervoor zorgt dat het onderhoudsproduct beter hecht.


Periodiek onderhoud aan houten vloeren zorgt ervoor dat de vloeren een gezonde uitstraling behouden en dat verarming van de vloeren geen kans heeft.


» Onderhoudsplan


Een goed onderhoudsplan in combinatie met de dagelijkse/wekelijkse schoonmaak zorgt ervoor dat groot onderhoud uitgesteld wordt.

Levering & installatie


DUOFORT is erkend leverancier en installateur van alle soorten houten vloeren. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten, die wij betrekken van gerennomeerde fabrikanten.


» Onze eigen gediplomeerde parketteurs kunnen de volgende houten vloeren voor u installeren:


• Duoplanken in diverse soorten en afmetingen

• Tradionele tapis vloeren zoals visgraat, stroken, etc.

• Hoogkant vloeren

• Bamboe vloeren


Uiteraard bieden wij een compleet pakket aan randafwerking, convectorroosters en profielen.


DUOFORT voert deze werkzaamheden uitsluitend uit voor de vakhandel zoals vloerenbedrijven, projectinrichters en interieurbouwers.


Comments


bottom of page