top of page

Onze oude strijder stopt ermee!

Vanaf 1 maart is Ad Fama bij ons uit dienst gegaan. Wij zijn er wel aan gewend om collega’s te zien komen en weer te zien gaan. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar bij Ad is dat net even iets specialer.

Het eerste dat speciaal is aan dit afscheid is dat Ad 17 jaar voor DUOFORT gewerkt heeft. In die 17 jaar is hij begonnen in Zeist, heeft hij de verhuizing naar Scherpenzeel meegemaakt en nu alweer bijna 10 jaar in Ede. Tegenwoordig is het niet gebruikelijk om 17 jaar bij één werkgever te blijven.


Wat ook speciaal is, is dat Ad bij ons begonnen is toen hij 63 jaar oud was. Als jonge vutter kwam hij binnenlopen in Zeist en wist te vertellen dat thuiszitten niets voor hem was en dat hij in het verleden ook vloeronderhoud gedaan had. Hij was met pensioen gegaan en een paar maanden thuis geweest, maar besloot dat achter de geraniums toch echt nog te vroeg was. Dat hebben we geweten! Hij is nu bijna 80 en tot deze tijd heeft hij altijd nog meegedraaid op de klussen. Niet full-time natuurlijk, maar er waren maar weinig momenten dat wij geen beroep op hem konden doen. “Natuurlijk jochie” was zijn standaard antwoord als we hem weer eens vroegen of hij een avondje door kon werken, de zaterdag wilde meehelpen of heel vroeg in de ochtend paraat wilde staan om de klus te klaren. De hele dag zonder mopperen aan de slag, geen brood mee naar de klus, maar sigaretten en koffie brachten hem een heel eind.


Nu 17 jaar later is het voor hem dus echt de tijd gekomen om afscheid te nemen van de werkvloer. Dat is zeker geen schande, maar lastig is het zeker wel. Gestopt op de werkvloer betekend natuurlijk niet dat hij weg is bij DUOFORT.


Ad is benoemd tot erelid van onze personeelsvereniging. Tot in lengte van jaren zal hij dus aanwezig zijn op de personeelsdagen, etentjes en uitjes die we met elkaar hebben. Iets waar wij collega’s erg blij mee zullen zijn.

Ad, wij hebben de afgelopen jaren echt van je genoten als collega, menig jonge kerel kan jaloers zijn op je werkmentaliteit, je inzet en je collegialiteit.


Namens alle collega’s dan ook een welgemeend: BEDANKT!

Comments


bottom of page