top of page

Tijd is geld!


Bij steeds meer projecten is er gewoonweg niet voldoende tijd om ontzorgende, beschermende en hoogwaardige coatings de benodigde droogtijd te geven. Met name in zorginstellingen, ziekenhuizen, op vliegvelden, in de retail en parkeergarages moet een vloer eigenlijk dezelfde of uiterlijk de volgende dag gewoon weer in gebruik genomen kunnen worden. Bij voorkeur dient dan de chemische en mechanische weerstand van de aangebrachte coating ook volledig te werken.


DUOFORT heeft de oplossing!


De ProShield UV coating voor linoleum, PVC, hout en epoxy- en betonvloeren.


Vóór het aanbrengen van ProShield UV coating dient de vloer volledig gereinigd of, in het geval van aanwezigheid van oude vervuilde coatings, gestript te zijn. Vervolgens wordt de vloer geneutraliseerd en wordt er hechting gecreëerd.


Nadat de vloer volledig droog is kan de ProShield UV coating worden aangebracht. Vanwege de natuurlijke poreusheid van het materiaal kan het drogen bij linoleum tot een dag duren.

Bij PU afgewerkte vloeren is de coating altijd direct aan te brengen. De coating wordt met een microvezelroller gelijkmatig verdeeld over de vloer. Vervolgens wordt de vloer nagelopen met een UV-machine, waardoor de coating door het UltraViolet licht volledig uitgehard is.


Op de volgende foto's wordt duidelijk wat ProShield UV coating in zijn mars heeft.


ProShield UV biedt de volgende voordelen:

- Het is een permanente coating, waardoor regulier strippen wordt uitgesloten, zodat er bespaard wordt op onderhoudskosten

- De uitstraling is mat, waardoor een natuurlijk uiterlijk gewaarborgd blijft

- Zeer sterk (kan alleen verarmen door slijtage)

- Alcoholbestendig en hoge bestendigheid tegen handdesinfectiemiddelen

- R9 antislip waarde

- Heft glansgraadverschillen in de vloer op

- Aantoonbaar minder vuilaanhechting

- Door on-site uitharding middels ons UV systeem is de vloer na applicatie direct beloopbaar, belastbaar, 100% uitgehard en beschikt deze direct over de volledige chemische en

mechanische weerstand.


Behandeling:

Vóór het aanbrengen van ProShield UV coating wordt de vloer volledig gereinigd of, in het geval van aanwezigheid van oude vervuilde coatings, gestript. Vervolgens wordt de vloer geneutraliseerd en wordt er hechting gecreëerd.


Nadat de vloer volledig droog is kan de coating worden aangebracht. Vanwege de natuurlijke poreusheid van het materiaal kan het drogen bij linoleum tot een dag duren.

Bij PU afgewerkte vloeren is de coating altijd direct aan te brengen. De coating wordt met een microvezelroller gelijkmatig verdeeld over de vloer. Vervolgens wordt de vloer nagelopen met een UV-machine, waardoor de coating door het UltraViolet licht volledig uitgehard is.


Wilt u meer informatie? Naar contact.





Kommentare


bottom of page