top of page

Het belang van goed vloeronderhoud

Ondanks dat vloeronderhoud bijdraagt aan het uiterlijk, gebruiksvriendelijkheid en levensduur van uw vloeren, kan de uitleg nog wel eens verschillen.


Om vloeronderhoud geen rompslomp te laten zijn, waar onnodig veel tijd in gaat zitten, zal je vloeronderhoudsplan goed moeten zijn.


  1. Volg het onderhoudsadvies van de fabrikant of vraag bij DUOFORT het onderhoudsadvies voor de vloer aan. Deze komen vaak overeen.

  2. Een entreezone is essentieel voor het buitenhouden van vervuiling. Lees hier meer over entreezones.

  3. Zorg dat de vloer na installatie een basisbehandeling krijgt wanneer deze bijvoorbeeld na een bouw of verhuizing vies is geworden. Hiermee begin je vanaf de basis en kan je zorgeloos je onderhoudsplan toepassen.

  4. Dagelijks en wekelijks onderhoud gebeurt door de medewerkers van de schoonmaak. Voor elastische en harde vloeren komt dit vaak neer op stofwissen en dweilen en bij bijvoorbeeld tapijt zal er stofgezogen moeten worden en vlekken moeten verwijderd worden.

  5. Periodiek onderhoud gebeurt door de specialist. Hiermee ben je ervan verzekerd dat de vloer grondig gereinigd wordt en eventuele problemen worden vooraf getackeld. Afhankelijk vind periodiek vloeronderhoud 1 à 2x per jaar plaats, afhankelijk van de belasting van de vloer.

  6. Zorg voor de juiste producten. Dat klinkt logisch, maar wij komen nog te vaak tegen dat vloeren gedweild worden met groene zeep of dat vlekken uit tapijt verwijderd worden met "wondermiddeltjes". Kijk op deze pagina welke middelen wij adviseren.

  7. Meubels veroorzaken nogal eens krassen in een vloer, vaak erg moeilijk te herstellen. Meubelglijders zijn hiervoor de oplossing. Heeft u vragen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.


Comments


bottom of page