top of page

Onderhoud tapijt | Reinigen tapijt

Ondanks regelmatig stofzuigen, zal het tapijt na verloop van tijd grondig gereinigd moeten worden. Looppaden vervuilen nu eenmaal meer dan andere plaatsen en vlekken ontstaan. Ook zullen de polen op deze intensief gebruikte plaatsen meer ingelopen zijn.

 

Opgebouwde vervuiling is over het algemeen goed te reinigen. Dit periodieke onderhoud kan, afhankelijk van de belasting, het beste plaatsvinden 1 à 2 keer per jaar. DUOFORT reinigt tapijt vrijwel altijd via de kristallisatiemethode. Het belangrijkste aspect is dat er geen residuen achterblijven in het tapijt die vervuiling juist aantrekken. Met de kristallisatiemethode gaat het tapijt terug naar de basis. 

Tapijt3.jpg
clener.png
Basisbehandeling

Als de toonaangevende speler in vloeronderhoud hebben wij voor tapijt de juiste reinigingssystemen in huis. Elke methode is tapijtvriendelijk en wordt door onze gecertificeerde vloerspecialisten uitgevoerd.

 

Om het tapijt weer in een representatieve staat te krijgen, wordt er eerst gekeken naar het type, de kleur, de leeftijd van het tapijt en naar het onderhoudsvoorschrift van de tapijtfabrikant.

 

De door ons toegepaste milieuvriendelijke reinigingsmiddelen laten geen residuen achter, hetgeen hervervuiling voorkomt. Op bestaand vervuild tapijt dient altijd eerst een basisbehandeling plaats te vinden, uiteraard heeft DUOFORT voor elk tapijt de juiste methode.

 

Na deze basisbehandeling onderhouden de vloerspecialisten van DUOFORT graag het tapijt periodiek middels het Vloer Zeker Abonnement.

63276-200.png
Periodiek onderhoud

Door het tapijt op te nemen in een Vloer Zeker Abonnement wordt een basisbehandeling uitgesteld, de levensduur verlengd en blijft het tapijt in de juiste conditie.

 

DUOFORT beschikt over dé methode voor periodiek onderhoud, encapsulation (kristallisatiemethode). Vuil wordt middels kristallen ingekapseld, vervolgens worden deze kristallen cilindrisch eruit geborsteld en opgevangen in ons renovatorsysteem. Uiteraard kan DUOFORT zorgdragen voor de juiste onderhoudsmiddelen, (borstel)stofzuigers en toebehoren.

Kristallisatiemethode

DUOFORT reinigt en onderhoud bij normale vervuiling het tapijt d.m.v. kristallisatie. De methode die beslist geen residuen achterlaat.

De vervuiling in het tapijt wordt door onze methode door kristallen ingekapseld zodat deze d.m.v. onze cilindrisch draaiende borstelmachines uit het tapijt kan worden gehaald. Het tapijt blijft in de juiste conditie, de levensduur wordt verlengd en er is geen sprake van hervervuiling. 

Het tapijt kan, indien noodzakelijk, na reiniging kan het tapijt vuilwerend behandeld worden. Door onze behandeling zijn toekomstige vlekken e.d. eenvoudig te verwijderen.

Encapsulatie procede.png
Sproeiextractiemethode

De sproei-extractie methode is een zogenaamde natte reiniging. Hierbij wordt reinigingsmiddel, verdund met water, over het tapijt geneveld. Daarna wordt onder druk water in het tapijt geïnjecteerd. Dit wordt in dezelfde handeling weer opgezogen waardoor het losgeweekte vuil wordt meegezogen.

Hardnekkig vervuild tapijt dient vaak op deze manier gereinigd te worden. Het voordeel ten opzichte van de borstelmethode is dat, in het geval van zware vervuiling, tapijt grondiger gereinigd kan worden. Het nadeel is dat het tapijt langer vochtig blijft en het wat langer duurt voordat het optimaal beloopbaar is.

Het tapijt kan, indien noodzakelijk, na reiniging vuilwerend behandeld worden. Door onze behandeling zijn toekomstige vlekken e.d. eenvoudiger te verwijderen.

471510-200.png
Advies & training

Maak gebruik van onze onderhoudsadviezen, die samen met de gerenommeerde vloerfabrikanten bepaald zijn.

 

Naast onze onderhoudsadviezen kunt u altijd gebruik maken van onze praktijktrainingen en vlekkentrainingen aan uw schoonmaakmedewerkers, zodat het tapijt altijd in optimale staat is. 

Downloads
pdf-kopie-300x300.png
Aanbevolen onderhoudsproducten
bottom of page