top of page

Corona en vloeronderhoud

Van de ene op de andere dag zijn onze levens compleet veranderd. Privé maar ook zakelijk. Nieuwe projecten worden stopgezet en bestaande klanten geven aan momenteel vloeronderhoud niet als een prioriteit te zien in deze (financieel) zware periode.


Toch merken we ook dat veel klanten deze periode aangrijpen om werkzaamheden aan hun vloer juist nu uit te laten uitvoeren. Wij zien dat het thuiswerkadvies goed opgepakt wordt waardoor er veel vloeren op dit moment vrij zijn en dit hét moment is om ongestoord de vloer te laten behandelen.


Problemen met desinfectiemiddelen

Veel vloeren zijn niet bestand tegen desinfectiemiddelen. Vooral op polymeerafgewerkte vloeren is erg duidelijk te zien wanneer er desinfectiemiddel gemorst is op de vloer.


Polymeer is niet bestand tegen desinfectie, dat is goed zichtbaar op deze afbeelding. Deze vloer was überhaupt hard toe aan een nieuwe behandeling, door de desinfectievlek is dat nog beter zichtbaar.


In het kader van Missie '22 raden wij het af om vloeren te voorzien van polymeer. De reactie me desinfectiemiddelen of andere bijtende middelen is slechts één van de redenen.


De vervuiling op deze vloer is enorm goed zichtbaar. Bij een met ProShield afgewerkte vloer is vervuiling veel minder een probleem. Los van het feit dat een met ProShield afgewerkte vloer nooit meer gestript hoeft te worden is het eenvoudiger om schoon te maken. Polymeer is ten opzichte van ProShield een veel zachtere afwerking waar vervuiling zich simpelweg makkelijker aan hecht.


Uiteraard moet iedere vloer goed dagelijks/wekelijks en periodiek goed onderhouden worden. Zie hiervoor onze onderhoudsadviezen.

Tapijt reinigen/desinfecteren

Een tapijt geeft een warme uitstraling aan een ruimte. Het nadeel van tapijt is dat er ongemerkt bacteriën, virussen, schimmels, uitwerpselen, vuil en stofmijt in kunnen zitten.


DUOFORT heeft een methode om tapijt te desinfecteren en dus bacteriën en virussen te verwijderen. Op termijn zullen bedrijven langzaam hun deuren weer openen voor personeel en een optimaal gereinigde en gedesinfecteerde werkomgeving is erg belangrijk om de gezondheid van personeel te waarborgen.


Mocht u vragen hebben over het reinigen en desinfecteren van wat voor vloer dan ook, wij staan voor u klaar en beantwoorden uw vragen graag.

Comments


bottom of page