top of page

Gezond binnenklimaat door goed onderhoud aan tapijt

Wist u dat schoon en goed onderhouden tapijt bijdraagt aan een gezond binnenklimaat? De pollen van het tapijt zorgen er namelijk voor dat allerlei soorten stof en allergenen zich in het tapijt nestelen.


Bij het openen van deuren of bij tocht wordt de stof en allergenen minder of niet de ruimte in gecirculeerd.

Uiteraard moet het tapijt hiervoor in goede conditie zijn en dus niet vol met vuiligheid zitten of platgelopen zijn. Een aantal tips om dit te voorkomen: » Tapijt stofzuigen met een huis- tuin- en keukenstofzuiger is niet voldoende. Zorg er voor dat u een borstelstofzuiger heeft met cilindrisch draaiende borstels. Hierdoor gaat de pool omhoog staan en is het tapijt zachter en functioneel.


Een voorbeeld van een professionele borstelstofzuiger vindt u hier. » Zorg ervoor dat vlekken snel verwijderd worden zodat het tapijt in goede conditie blijft. De meest voorkomende vlekken kunt u verwijderen met Spotter en Duospray. » Zorg voor een goed onderhoudsplan. Ons onderhoudsadvies voor tapijt kunt u hier vinden.


» Uw tapijt kan vuilwerend geïmpregneerd worden. Hierdoor is vervuiling en stof gemakkelijker te verwijderen door middel van reguliere schoonmaak. Deze behandeling kan gedaan worden na het machinaal reinigen van het tapijt.


Comments


bottom of page