top of page

PVC vloer reinigen

Een PVC vloer is van nature onderhoudsvriendelijk. PVC is afgewerkt met een PU (PolyUrethaan) toplaag. Hierdoor is de vloer slijtvast en waterafstotend.


Toch heeft zelfs de sterkste vloer af en toe wat aandacht nodig. Daarom een aantal tips om zo lang mogelijk van uw mooie vloer te blijven genieten.

Stof kunt u verwijderen met een stofwisser of een stofzuiger met zacht mondstuk. Voor oppervlakkig vuil gebruikt u een dweil of wismop met lauw water.


Zorg ervoor dat de dweil of wismop goed is uitgewrongen. Aan het water voegt u een klein dopje PUR Reiniger toe. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zeep of polish. Deze middelen trekken juist vervuiling aan.

PVC vloer reinigen

Een PVC vloer bestaat meestal uit stroken of tegels. Deze zijn vaak goed aan elkaar verbonden, maar toch is er soms het risico dat er vocht onder de PVC vloer komt. Zeker met een loose-lay PVC vloer. Daarom is het in sommige gevallen belangrijk om een ProShield beschermlaag aan te brengen. Hier zijn de stroken of tegels aan elkaar verbonden en is de vloer extra beschermd.


Zorg voor een goede entreezone. Hiermee zorgt u ervoor dat tot 90% van de vervuiling al opgevangen wordt voordat uw vloer betreden wordt. Wij adviseren een combinatie van een binnen- en buitenmat.• Verwijder grondige vlekken met Vlekverwijderaar. Vlekverwijderaar is een sterke vlekverwijderaar voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals olie, verf, lijm, schoenstrepen en zelfs oude was- of andere onderhoudslagen.


• Gebruik de juiste meubelbescherming.
DUOFORT biedt onderhoudsadvies voor vrijwel alle vloeren. Onderhoudsadvies voor PVC kunt u hier downloaden.


Comments


bottom of page