top of page

Reinigen van Linoleum

Linoleum vloeren zijn:

  1. Milieuvriendelijk

  2. Duurzaam

  3. Hygienisch

  4. Geluiddempend

  5. Geschikt voor gebruik van vloerverwarming

  6. Onderhoudsvriendelijk

Linoleum is gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Daarom wordt linoleum veel gebruikt in ziekenhuizen, scholen en andere ruimten met een hoge gebruiksintensiteit.


Stof kunt u verwijderen met een stofwisser of een stofzuiger met zacht mondstuk. Voor oppervlakkig vuil gebruikt u een dweil of wismop met lauw water.


Zorg ervoor dat de dweil of wismop goed is uitgewrongen. Aan het water voegt u een klein dopje PUR Reiniger toe. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zeep of polish. Deze middelen trekken juist vervuiling aan.

Een linoleum vloer wordt gelegd uit rollen. In grotere ruimtes zijn lasnaden een noodzakelijk kwaad. Deze worden vaak niet goed gereinigd waardoor deze erg vies worden. Een oplossing hiervoor is een ProShield beschermlaag aan te brengen. Hierdoor hebben de vloeren een verbinding met één afwerklaag waardoor vervuilde lasnaden geen probleem meer zijn.


Zorg voor een goede entreezone. Hiermee zorgt u ervoor dat tot 90% van de vervuiling al opgevangen wordt voordat uw vloer betreden wordt. Wij adviseren een combinatie van een binnen- en buitenmat.


• Verwijder grondige vlekken met Vlekverwijderaar. Vlekverwijderaar is een sterke vlekverwijderaar voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals olie, verf, lijm, schoenstrepen en zelfs oude was- of andere onderhoudslagen.

• Gebruik de juiste meubelbescherming.


DUOFORT biedt onderhoudsadvies voor vrijwel alle vloeren. Onderhoudsadvies voor linoleum kunt u hier downloaden.

Kommentare


bottom of page