top of page

Wilt u ook meer grip op uw vloer?

Een aantal problemen die onze vloerspecialisten vaak tegen komen zijn:


• krassen in de toplaag

• de vloer oogt als een spiegel

• randvergoring (door opbouw van waslagen)

• Gladde vloeren


DUOFORT biedt oplossingen voor deze problemen. Vaak is het zo dat deze problemen ontstaan omdat een concreet onderhoudsplan ontbreekt vanaf installatie.

Krassen in de toplaag

Een goede entreezone is dé manier om krassen in uw vloer te voorkomen. Steentjes en zand veroorzaken schade in de toplaag waardoor het uiterlijk van uw vloer veranderd.


Ook meubels kunnen lelijke krassen veroorzaken. Vaak is er niet nagedacht over de juiste bescherming onder de meubels, waardoor krassen ontstaan.


De vloer oogt als een spiegel

Wanneer de vloer oogt als een spiegel heeft dat bijna altijd te maken met een opbouw van waslagen. Hoe meer lagen er zijn aangebracht, des te meer de vloer gaat glimmen. Het verwijderen van deze waslagen vereist hard werk en veel chemie. Zie ook ons Missie '22 initiatief om dit te voorkomen.


Randvergoring

Dit hangt meestal samen met het vorige punt. Een opbouw van polymeerlagen (of waslagen) zorgt ervoor dat de vloer een spiegeld effect krijgt. Doordat de randen van verkeersruimtes minder belopen worden dan het looppad, is er bij de randen sprake van randvergoring. Bij het gebruik van ProShield coating is dit probleem verleden tijd.


Gladde vloeren

Vloeren worden niet glad geproduceerd, daardoor kunnen we de conclusie trekken dat het vrijwel altijd door het ontbreken van een goed onderhoudsplan komt. De oplossing is vrijwel altijd het machinaal reinigen van de vloer zodat men zeker weet dat er geen residuen op de vloer liggen en dat de vloer weer terug is bij de basis. Nu is het een kwestie van het gebruiken van het juiste onderhoudsadvies en het dagelijks/wekelijks onderhoud hierop aanpassen.


Hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar!Comments


bottom of page